lørdag 12. juli 2014

Årets sommerferie har startet.......


 .... og sommerferie betyr gode lesestunder. Ferien er nå over og jeg har kommet meg igjennom følgende bøker:

Dette er Theorin sin fjerde og siste bok fra Öland. Jeg leste den ut på en dag!

 

Når jeg var ferdig å lese denne boken av Chris Tvedt så har jeg lest alle krimbøkene han har skrevet. Skal absolutt være på utkikk etter flere bøker av Chris Tvedt!


JEg har lest alle fire Doktor Proktor bøkene i sommer. Det var bare ved en tilfeldighet jeg begynte å lese i den første, men jeg er glad det skjedde! Bøkene har fått meg til å trekke på smilebåndet opptil flere ganger :)
 
Doktor Proktor og det store gullrøveriet er den siste utgitte boken om Bulle, Doktor Proktor, Lise og de andre i Kanonveien. Jeg håper Jo Nesbø har flere historier på lur!


Hva kan jeg si..... En bok som absolutt er verdt å lese. Skal du bare lese en bok i sommer, ja, da må det bli denne!


Etter å ha sjekket oppdaget jeg at det var en eneste bok jeg ikke hadde lest av Jørn Lier Horst sine bøker. Slik kunne det ikke være, så nå er den lest!


Dette er den andre boken jeg har lest av J. K. Rowling etter hun avsluttet bøkene om Harry Potter. "Når gjøken galer" er den første boken om privatetterforsker Cormoran Strike. Jeg skal absolutt lese bok nr 2 når den utgis.


Det er noen år siden jeg sist leste en bok av Arnaldur Indridason, men det var ikke noe problem å kjenne igjen etterforsker Erlendur.


Jeg ville lese mer om Doktor Proktor og de to vennene hans fra Kanonveien. Jeg bare måtte ha mer :).


Dette er Chris Tvedt sin første bok som omhandler førstebetjent Edvard Matre ved KRIPOS. Og jammen fikk jeg ønsket mitt oppfylt, Mikael Brenne dukket opp i boken :).


Da jeg startet å lese denne boken så var jeg klar over at dette er Chris Tvedt sin siste bok med Mikael Brenne som hovedperson. Jeg har lest alle fem bøkene og krysser fingrene for at advokat Brenne dukker opp igjen i en senere bok :)


Jeg har ikke sett filmen, men etter å ha lest boken, blir jeg nok fint nødt til det :) Såg for meg Kristoffer Joner som Doktor Proktor mens jeg leste boken.

Kameleonmenneskene


"Kamelonmenneskene" er femte og, per dags dato, siste bok om etterforsker "K2" og Patricia. Jeg har lest alle fem og skal følge med om Lahlum utgir flere med disse to karakterene.

Helvetesilden

"Helvetesilden" er Karin Fossum sin siste utgivelse som omhandler etterforsker Konrad Sejer. Jeg tror, uten å være 100% sikker, at jeg har lest alle Fossum sine bøker der Sejer er hovedetterforsker.


"Rottejegeren" er fjerde bok av Chris Tvedt der advokat Michael Brenne er hovedperson. I bokhyllen min venter bok nummer fem, "Dødens sirkel". I tillegg til nevnte bok av Chris Tvedt håper jeg å få lest "Når gjøken galer" av Robert Galbraith nå i sommer.

Ellers har jeg nå i kveld sittet og laget meg en egen huskeliste på bibliotekets hjemmeside med bøker jeg ønsker å lese utover sommer/høst. Listen inneholder forfattere som:
*Arnaldur Indridason
*Jan Mehlum
*Johan Theorin
*Liza Marklund og
*Henning Mankell.

For dere som er en lesehest slik som meg vil kjenne igjen alle forfatterne som krimforfattere. Jeg liker bøker med spenning :).

Dette blogginnlegget er nå ferdig redigert og jeg er fornøyd med å ha lest 15 bøker i ferien min :)

1 kommentar:

  1. Dei som er glad i å lese trenger aldri å kjeda seg i alle fall. Boka kan ein ha med seg over alt. Ha en fin ferie - nyt den!

    SvarSlett