søndag 5. januar 2014

Lyst å smake noe godt?

Da bør du prøve å lage disse sjokoladebitene! Jeg laget 2,5 porsjon rett før jul og gjett om sjokoladebitene har fått ben å gå på! Flere av mine venner fikk søtsakene i julegave og en venninne har til og med fått påfyll i etterkant :) Jeg nevner ikke navn..... :)


Oppskriften fant jeg på VG Nett under oppskrifter. Jeg skal spare deg bryet med å lete etter oppskriften og gjengir den her. Du trenger:

300g melkesjokolade
1 pose dumlekarameller
1 stor håndfull mini-marshmallows
1 1/2 dl salte peanøtter
1/2 dl pistasjnøtter

Smelt sjokoladen i vannbad. Ha i de andre ingrediensene. (Dumlekaramellene kan med fordel deles i tre før de tas oppi blandingen.) Hell sjokoadeblandingen over på et stekebrett med bakepapir og la stå til sjokoladen stivner. Jeg fikk pass til stekebrettet i kjøleskapet og fikk derfor sjokoladen raskere stiv. Skjær opp i biter og ha dem over i en boks med lokk. Jeg oppbevarer sjokoladen i kjøleskapet. Andre typer sjokolade, nøtter og tørket frukt kan selvfølgelig også brukes :)

5 kommentarer:

 1. De er bare så altfor gode, jeg har måttet få påfyll av Solfrid. Jeg fikk nemlig slike u en juleboks til jul som så alfor fort ble tom av en eller annen merkelig grunn :-)

  SvarSlett
 2. Hørtes utrolig gode ut, tror jeg skal prøve disse. Men da uten nøttene, siden vi er allergiske

  SvarSlett
 3. HIPP HURRA - EG ER SÅ GLAD - SOLFRID HAR LOVET MEG PÅFYLL !! :-) Har to biter igjen av den nyyydelig sjokoladen, og de har eg sett på noen dager. Må liksom gjøre meg fortjent til å ta den nest siste...... Men tar eg like godt de to siste...Solfrid har lovet meg påfyll - JIPPPIII !! :-) Heldigen meg, Rannveig

  SvarSlett
 4. Disse så da utrolig gode ut. Vurderer om de må prøves ut...

  SvarSlett
 5. Mmmm......!! Kan skrive under på at disse sjokoladene smaker godt! Skal nok prøve oppskriften selv om ikke så lenge. Tusen takk for kjempegode sjokoladebiter denne helga, Solfrid :)

  SvarSlett