torsdag 26. januar 2012

For en stund siden.....

..... besøkte jeg sybloggen til Inger Johanne. Hun hadde sydd støvlettholdere. Jeg har også søvletter som ikke vil stå oppreist av seg selv, så jeg trenger absolutt ett par slike.

I dag har jeg fått vært på syrommet og resultatet ble disse støvlettholderne.


Støvlettholderene tas lett ut ved hjelp av båndet som er festet i toppen. Stoffet fant jeg i en av stoffboksene mine. Jeg tror det er bestilt fra Panduro, men det er så lenge siden at jeg er usikker.


Å sy disse støvlettholderne er ikke særlig tidkrevende, så jeg tror absolutt jeg kommer til å sy fler av disse. Jeg har ikke fler støvletter, men jeg kan jo sy til familie og venner :)

Mer marimekko......

...... er å finne hjemme hos meg. Jeg har nemlig sydd meg sofaputer :)


Jeg er kjempefornøyd!

søndag 15. januar 2012

Jeg har tilbragt litt tid....

..... på syrommet kveld. Resultatet ble en lykt av denne typen som jeg kjøpte Bea's uthus da det ble arrangert julemesse siste helgen i desember i fjor.


Jeg rotet litt rundt i julestoffene mine og fant en rest som passet fin å bruke. Stoffresten var stor nok til å sy to lykter.


Kjempesøt med t-lys nedi, ikke sant? Jeg skal absolutt sy fler av disse lyktene, jeg må bare få tak i fler syltetøyglass først. De jeg har brukt i dag har jeg fått fra resirkuleringskassen til foreldrene mine. Jeg får besøke dem en ettermiddag og undersøke om det er fler tomme glass å få tak i :)



Ønsker dere en fin og kreativ uke!

Deilig å endelig være ferdig!

Så fikk jeg gjort det, dette som jeg la planer om allerede i begynnelsen av fjoråret men som jeg bare har utsatt og utsatt. Hva det er, lurer du kanskje på..... De som var innom bloggen min i går vet at det gjelder spisestuestolene mine og omtrekking av disse.

Det er en deilig følelse det å endelig ha begynt og ikke minst det å være ferdig! Det gikk jo egentlig ganske så greit, det er kun jeg selv som har svartmalt jobben.

Se så fint det ble:


Neste prosjekt er å sy duk og sofaputetrekk av restestoffet (forhåpentligvis om ikke så lenge!)

lørdag 14. januar 2012

Dagens innsats resulterte i......

....... ein start hvertfall. Etter at jeg har fjernet det blårutete stoffet ser de seks spisestuestolene mine nå slik ut:

 Det brune stoffet skal ligge på. Jeg har bestemt meg for å bare trekke Marimekkostoffet over. Det er er det som ble gjort forrige gang, så jeg håper det går bra!


Dette blomstrede stoffet heter "Unikko" og det er miniutgaven, "Mini-Unikko", av blomstene jeg skal trekke stolene med. Fargene i stoffene er de samme.


Som dere ser; det er ikke få maskinstifter jeg har måtte fjerne i dag.........
For den som er interessert: Fortsettelse følger........

Helgens gjøremål????

Har leeeeenge gått med tanken om å trekke om spisestuestolene mine. Er det denne helgen det skal skje?


Jeg har aldri trukket om spisestuestoler før og jeg innbiller meg at det blir litt jobb. Det er derfor jeg har feiget ut og ikke kommet i gang enda.....


Marimekkostoffet som skal brukes er kjøpt inn da jeg var i Tromsø i anledning Norsk Quilteforbund sitt årsmøte i mars i fjor(!), så det er sannelig på tide å hive seg rundt.....

Jeg ønsker dere en fortsatt fin lørdag!

PS! Om jeg trekker om stolene i helgen så skal jeg selvfølgelig blogge det ferdige resultatet :)

Chrimano har utloddning!

Chrimano sin blogg runder ett år og i den anledning ønsker hun å feire med en utloddning. Tre heldige vinnere kan få pakke i posten. Hva gevinsten blir, ja, det er hemmelig, men gavene vil inneholde garn, tøy eller tilbehør innen strikking/lappeteknikk.

Vil du være med, så må du være rask! Fristen går ut kl. 24.00, søndag, den 15. januar.

lørdag 7. januar 2012

I dag har jeg gjort noe......

..... som jeg ikke gjør for ofte. Jeg har baka rundstykker!


Jeg skal gjøre så mye samtidig - multitasking på godt norsk - og jeg såg ikke på bakebollen med det første. Og når jeg først gjorde det, ja da var det på tide å begynne å bake ut rundstykkene: deigen var på tur ut av bakebollen.....


Hjerterundstykkene er bakt i anledning jenteklubb førstkommende torsdag. Ukene er travle og innholdsrike så det gjelder å forberede seg når en har tid :)

tirsdag 3. januar 2012

Uhu!

Uglen til Helena kom til verden i dag :) Jeg hadde planer om å sy den i romjulen, men.....


Her er uglen klar til å fylles med vatt. Den fikk også ben av sort silkebånd. Uglen er sydd i myk og god flanell.


Midt i vatten et sted ligger disse to bjellene. Jeg skulle egnetlig ha litt hard knitreplast inne, men da jeg fant disse bjellene ombestemte jeg meg.


Jeg syns den ble kjempesøt!

Godt nytt år, alle sammen!

Nyttår ble feiret sammen med venner og deres barn. Og hva annet bør feiringen inneholde om ikke cupcakes??

Jeg fikk ansvaret med å ordne dessert til feiringen og laget både iskake og cupcakes.


Jeg ville prøve ut en ny oppskrift og valget falt på Very Vanilla Cupcakes oppskriften som jeg fant på bloggen passion4vintage.


Toppingen ble  smørkrem og jeg tok turen til Europris for å finne smågodt jeg kunne pynte med. Fant noen røde gelehjerter og noen søte sommerfugler. Og litt spiselig glitter på toppen da, selvfølgelig :)


Jeg fikk mye skryt av de ferdig pynta cupcakenee. Det er alltid hyggelig med positiv tilbakemelding!



Barna fikk face icecream cupcake. Inni iskjeksen puttet jeg en ballong. Dette falt i smak! Faktisk så godt i smak at det ikke ble så viktig å spise opp cupcaken......