lørdag 31. januar 2009

"Café la søm"

Bak denne døren sitter vi. 12 damer i ulik alder som alle har søm/lappeteknikk som hobby. "Café la søm" består av 14 damer men det var ikke alle som hadde som hadde mulighet til å sy denne helgen.

I helgen sys det på alt fra skovesker, løpere, grytekluter og jubileumsgave. Og ikke minst: jeg sitter å syr på vinhønene jeg har på bestilling. En av dem er "født" i dag.


Vinhønen er sydd og kan rommer en 3 l pose med vin. Kjekk ikke sant?


Jeg har 5 høner på bestilling og dette er den eneste som til nå er ferdig. I skrivende stund står en kropp ved siden av symaskinen. Hønekroppen er klar og venter på å bli sydd. Jeg ligger an til å bli ferdig med fler høner enn denne i løpet av helgen. Skal blogge fortløpende etterhvert som hønene blir ferdige.
Ha en fortsatt fin helg!

fredag 30. januar 2009

Utfordring 2009: Fra kaos til harmoni

Dette er spennende! I dag leverte jeg inn en pose med all mulig "snop" oppi. For å være med på utfordringen skulle en levere en pose med følgende innhold:
*Stoff: All slags farger og trenger ikke å passe sammen. Ca 30 cm og full bredde.
*Pynt: Bånd, blonder, knapper + + +.
Bildet nedenfor er et forsøk på å vise hva jeg leverte inn.

Da alle hadde levert inn sin pose, ble alt blandet og det ble laget en pakke til hver deltaker. Dette er hva jeg fikk utdelt:

Jeg bestemmer selv hva jeg vil lage. En quilt, et par grytekluter, mulighetene er mange. Men, det finnes visse regler: Jeg trenger ikke å bruke alt jeg har fått utdelt, men jeg må bruke litt av alt. I tillegg til innholdet i posen kan jeg supplere så mye jeg vil med mitt eget "stæsj". Det er få timer siden jeg fikk posen utdelt så jeg har slettes ikke kommet så langt som å tenke på hva jeg kan lage. Forslag anyone?
Det går fremover med vinhønene. Dette er dagens innsats:


De to brune hodene blir forhåpentlig montert på hver sin ferdig hønekropp i løpet av helgen. Blir de ferdig så skal jeg legge ut bilde. Jeg lover!
Quiltelaget jeg er med i, "Café la søm", har syhelg denne helgen. Nå kjenner jeg at øyelokkene begynner å bli tunge. Det er på tide å finne sengen, hvertfall hvis jeg skal komme meg opp til en passende tid for å begynne å sy i morgen.
Ha en fin helg, alle sammen!

tirsdag 20. januar 2009

Helgens resultat

Ett par med grytekluter er klar til toving. Denne gang valgte jeg å strikke i koksgrå og grønn. Det ble ganske stilig! Har ingen konkrete "gi-bort-planer" med gryteklutene, men det er jo alltid godt å ha en gave liggende på lur. Jeg kommer til å drøye med tovingen da jeg vil ha flere par til toving når jeg først setter vaskemaskinen i sving.

Før jul hadde jeg produksjon av vinhøner. Desverre tok jeg bilde av hønene med speilreflekskameraet mitt å har derfor ingen bilder av ferdige høner å vise. Men, nå har jeg fem høner til bestilling og kommer til å ta bilder etter hvert som de blir ferdige. Den kjedeligste jobben er å lage til hakelapp, hanekam og føtter. Heldigvis hadde jeg to par av alt liggende, så jeg måtte "kun" sy tre par. Under ser dere bilde av delene.

Jeg har funnet frem stoffene jeg skal bruke på hver enkelt høne. Det vaskeligste med å sy er å finne stoffer som passer sammen. For meg gjelder dette uansett hva jeg skal sy. Når en i tillegg har mange stoffer å velge i blir valget ikke lettere...... Å velge stoff er nesten halve jobben!

Jeg håper de nye eigerne av vinhønene blir fornøyde!

Ha en fortsatt fin kveld!

PS! For dere som lurer på hva en vinhøne er, så der det en høne som rommer en 3 liter vinpose. Hønen har borrelås bak på ryggen. Det er her posen legges inni + sjenketuten stikker ut.





lørdag 17. januar 2009

Svøm deg til Sardinia du også!

Nå i januar tok jeg turen til svømmehallen for første gang på lenge. Jeg hadde lest i lokalavisen at Norges Svømmeforbund hadde startet en svønmmekampanje og jeg ønsket å delta. Målet er å svømme 10000 m innen 31. mars. Jeg "hoppet ut i det" for å si det mildt. Mandag, onsdag og fredag er det morgenbading i svømmehallen og jeg troppet opp kl. 06.50 mandag, 5. januar! Siden denne dagen har jeg vært to morgener til. Bassenget er 25 m langt og på 40 minutt rakk jeg å svømme 40 ganger frem og tilbake. Det blir 1000 m det!!! Så nå er jeg altså 3/10 på vei til Sardinia.

Hiv deg uti det du også!

En uke for sent, men....

.......se så ryddig det ble! Det tok sin tid. Jeg begynte å rydde på hobbybenken forrige lørdag men ble litt avsporet da jeg ble spurt om jeg ville bli med å se film.

Den blå "duppedingsen" som ligger midt på skjærebrettet er et hendig verktøy! Det er en skjærebrettpusser som toner ned hakk og riper i matten. Jeg fikk pusseren av Anne til bursdagen og matten ble som ny når jeg pusset den. Det går raskt og enkelt!


Her er utgangspunktet av det jeg syr på maskinen min. Pappa hjelp meg å kutte, enkelt og greit, to hobbyhyller i passende lengde, satte på knekter og skrydde dem fast til veggen. Nå har jeg full oversikt over stoffene mine! Som dere ser er jeg veldig glad i fargen blå. En periode skulle jeg ikke kjøpe blå stoffer forsi jeg hadde så mange av dem. Måtte prøve å få andelen blå stoffer litt ned. Dette "forbudet" resulterte i at jeg heller kjøpte andre farger.....



I dag giftet en tidligere kollega av meg seg. Hun var en vakker brud! Jeg ønsket å gi brudeparet noe, men visste ikke helt hva. Jeg ville gi en liten "tillykke med den store dagen"-gave. Da kom jeg på at jeg hadde dette paret med grytekluter liggende. Stilige, ikke sant?


Ha en fortsatt fin helg, alle sammen!

lørdag 10. januar 2009

Sliter med dagens oppdrag

Nå er klokken snart 17.00 og jeg har enda ikke startet på oppryddingen av hobbyrommet. Shame on me! Spørs om jeg kommer i mål i dag, rett og slett. Har nemlig gjort en avtale med en venninne om å se film rundt sju - åtte. Jeg er veldig flink til å finne på andre ting enn det jeg absolutt burde gjøre. Men, hvem kan argumere at rydding er kjekkere enn å se film?

Ha en fortsatt fin helg!

fredag 9. januar 2009

Helgens første prioritet......



...... er å rydde hobbyrommet....igjen. I julen ble "alt" bare stappet inn på rommet for å få det mer ryddig nede i første etasje.

Det nytter ikke å gå opp for å sy når arbeidsbenken ser slik ut......

Nei, skjærematten må fram for at en skal kunne gjøre noe. Jeg har 5 vinhøner på bestilling så jeg må så smått komme igang med dem. Legger ut bilde av en høne så snart en av dem er ferdig.

For å legge press på meg sjøl lover jeg herved å komme med et "etter rydding bilde" i løpet av morgendagen.

onsdag 7. januar 2009

Jeg følger strømmen.....

Da har jeg opprettet blogg jeg også slik som "alle" andre. Dette vil være en blogg der jeg viser noe, kanksje alt, av det jeg hobbyerer. I løpet av ett år er ikke det så lite, skal jeg si deg! Nå er det bare å huske på å ta bilder av det jeg lager, før jeg gir det vekk, og putte det inn her.

Håper du tar turen innom dann og vann!