(Bildet er lånt fra Facebooksiden til en av FB-vennene mine.)
Bildet viser et stykke firkløverkake og jeg har en slik kake til steking akkurat nå. Det er første gang jeg prøver meg på denne kaken og satser på at den er like god som den ser ut :)
I oppskriften står det at kaken hever seg stor så derfor er det nødvendig å kle springformen med bakepapir.
På bildet ser det ut som om frøken Dyre forventer at kaken skal vokse seg KJEMPEHØY, men jeg fant ut at det var best å være på den sikre siden siden kaken lages for første gang :)
Oppskriften jeg har brukt er følgende:
Bunn
•5 egg
•200 g sukker
•135 g smør
0,5pl kokesjokolade
•1 ss kaffe
•135 g hvetemel
•2 ts bakepulver
Fyll
•1 pk vanlijekrem
•2,5 dl sukker
•2,5 dl fløte
•2,5 dl smelta smør
•1 stor Firkløver eller Melkesjokolade
Framgangsmåte bunn:Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør sammen med kaffe og rør i kokesjokolade til den er smeltet. Pass på at det ikke er for varmt – da klumper sjokoladen seg. Bland hvetemel og bakepulver og sikt oppi eggedosisen. Ha i smør/sjokolade blandingen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott eller kjøkkenmaskin.
Ha bakepapir i bunnen av en stor springform. Kle sidene med bakepapir – godt over toppen av formen – kaken pleier å vokse seg veldig stor. Stekes på nederste rille i ovene på 180° C i 50 minutt. Dekk kaken til med aluminiumsfolie dersom den blir veldig brun. Avkjøles i formen på rist.
Framgangsmåte fyll:Ha sukker, fløte og smør i en kasserolle og smelt det over lav temperatur til flytende – rør hele tiden.
Ha i sjokolade og rør til alt er smeltet og sukkeret har løst seg opp. Avkjøl til konsistens av mykt smør.
Del bunnen i to eller tre og ha vanlijekrem mellom lagene – ikke på toppen. Smør sjokoladekremen oppå og rundt kaken. Sett i kjøleskap til kremen har stivnet.
Kaken passer til alle anledninger. Dersom du er allergisk for nøtter eller rett og slett ikke liker nøtter kan du bruke melkesjokolade i stedet. En sjokoladekake som virkelig slår an!
Fortsatt god helg, alle sammen!
Mmmmmm, det så fristende ut.
SvarSletthar testa den og fått gode tilbakemeldinger :) Tips! Lag glasuren dagen før...slik at den stivner nok.
SvarSlett