mandag 2. mai 2011

Himmelske muffins!

1. påskedag ble jeg invitert på muffins i hagen hos en venninne. Hun lager noen himmelske sjokolademuffins med rå kjerne. Kjernen renner ut når en setter skjeen i den. Kansje det ikke heter muffins men sjokoladefondant?

Jeg skal dobbeltsjekke med kokken men jeg mener oppskriften er som følger:
100g smør
100g kokesjokolade
100g sukker
60g mel
2 egg

Smør og kokesjokolade smeltes. Sukker og mel røres inn. Tilsett ett egg om gangen.

Men hvor lenge skal de stekes og ved hvor mange grader??? Hm.... Dette må sjekkes - kommer tilbake til saken når jeg får svar!

PS! Røren er nok til 10 muffins.

NÅ HAR JEG SJEKKET MED KOKKEN OG OPPSKRIFTEN ER RETT. MUFFINSENE STEKES VED 180 GRADER TIL FØRSTE MUFFINS SPREKKER PÅ TOPPEN (CA 7-10 MINUTT). FOR AT MUFFINSENE SKAL VÆRE RÅ I MIDTEN MÅ EN FØLGE NØYE MED STEKINGEN!

2 kommentarer:

  1. Kan underskrive på at de muffinsane der får folk te å komma eins ærend fra Breiborg for å smake... Knallgoe ! ;) Siri

    SvarSlett
  2. Den oppskriften låner eg. Sjokoladefondant er kjempegodt :-)

    SvarSlett