mandag 27. mai 2013

Har endelig fått tatt i bruk......

.......et hjelpemiddel som gjør cupcakebakingen mye enklere!


Null niks bruk for spiseskeier når røren skal i formen. Jeg har kjøpt meg en flaske som gjør jobben uten noe som helst søl og fyllingen av formene er fort gjort :)


Og med en kakepinne kan jeg sjekke at muffinsene er ferdig stekt. Denne fikk jeg av en venninne til bursdagen. Nå kan strikkepinnene fjernes fra kjøkkenskuffen og brukes til sitt opprinnelige formål igjen :)


søndag 12. mai 2013

I dag har det vært pent nok vær.....

......til å finne ut om jeg må sy flere lapper til den lilla hagebordduken min eller ei. Det er oppholdsvær i dag og de siste regndråpene tørket jeg av bordene før jeg la de ferdigsydde remsene på bordet.


Jeg konkluderte med at jeg har lapper nok da planen hele tiden har vært å ha ensfarget lilla rundt til kant.


Nå skal jeg ut å ta noen mål, slik at jeg vet hvor stor duken skal være når den blir ferdig. Det bli fargerikt på terrassen min i sommer :)

Ønsker dere en fortsatt fin søndag!

torsdag 9. mai 2013

I dag har jeg vært......

.....i fireåsbursdag og bursdagsbarnet hadde ønsket strikkevotter, og votter skulle hun selvfølgelig få :) Jeg søkte på nett og kom innom en blogg som syntes Månetoppenvottene hadde god passform. Jeg fant ikke oppskriften på nett, så jeg bestemte meg for å gå igjennom mine egne ringpermer med strikkeoppskifter. Og der, der lå oppskrift på tova votter fra Månetoppenvottene. Det kunne ikke bli bedre!

Før toving

Etter toving

Jeg fikk ikke tak i Månetoppengarnet, så jeg brukte dobbelt Tove i stedet. Bursdagsjenta ble fornøyd og det er bra :)

Jeg har fått.....

.....nytt strikkeprosjekt på pinnene. Dette er begynnelsen på løs hals med skuldervarmer.


Halsen strikkes i garnet Hexa fra "Du store alpakka", et supermykt og deilig garn. 

God fridag til dere alle!

onsdag 8. mai 2013

I dag har det gått opp for meg......

.....at jeg hverken har blogget frangiflutti nummer en eller nummer to. Det må jeg selvsagt gjøre!


Begge frangifluttene er strikket i Delight fra Drops. Jeg har også kjøpt ett Kauni nøste i gult og orange som kanskje skal forvandles til en frangiflutti. Først må jeg ta i bruk de to jeg har strikket ferdig, er du ikke enig?


Ha en fin kveld videre!

lørdag 4. mai 2013

Den nye duken......

....... til hagebordene begynner å ta form. Jeg bruker blokkene fra utfordringen jeg har meldt meg på sammen med noen av sydamne på Cafe la Søm. Nå er blokkene sydd sammen på langs og de er klar til å sys fast til bakstykket.


Duken består av totalt 50 blokker. Jeg skal bruke ensfarget lilla rundt duken og som lukkekant. Bilde kommer når duken blir ferdig, men det skjer nok ikke i løpet av helgen, da hagemøblene mine for tiden er nedsnødd....... Før jeg legger bort remsene skal jeg merke dem slik at jeg vet hvordan de skal sys i sammen.

Ha en fortsatt fin hobbyhelg!

fredag 3. mai 2013

En ny ugle.....

......er trylle fram med hjelp fra symaskinen nå i ettermiddag.


Som dere ser av fargene så er det en gutt som skal motta denne uglen.  Håper uglen faller i smak :) 

"Det snør, det snør......

.....tiddeli bom...." Kalenderen viser 3. mai og på dette bildet, tatt fra hagen for to dager siden, ser en galskapen! Likevel, været på onsdag var bare barnematen i forhold til dagens vær. Mai måned har bestemt seg for å vise seg fra en unormal side og serverer oss flere cm med snø....


Men, selv om det ikke blomstrer ute, så blomstrer det forran symaskinen. Har nemlig sydd denne blomsterblokken i dag. Jeg trengte å sy noe vårlig :)