søndag 30. desember 2012

Etter to runder i vaskemaskinen......

......så ble jeg sånn nogen lunde fornøyd med isskrapevottene. Noterer meg bak øret at en eventuell ny isskrapevott skal strikkes kortere enn hva oppskriften på Liv sin blogg tilsier.


Fortsatt god søndagskveld!

Så var isskrapevottene......

.......klar til toving i vaskemaskinen. Trådene er festet og det er bare å vente på at maskinen med nyttårsantrekket er ferdig vasket, så er det isskrapevottene sin tur :)


Jeg håper de troverdig godt på lengden for de skulle strikkes laaange i følge oppskriften. Det blir spennende å se etter en omgang på 40 grader i maskinen.

Fortsettelse følger........

lørdag 29. desember 2012

Jeg er lei av å......

.......fryse på fingrene hver gang jeg må skrape bilen fri for is / snø. Fri i romjulen gir meg god tid til å gjøre noe med nettopp kalde fingre.

Jeg benket meg ned forran TV'n når Tour de Ski begynte i dag. Sammen med meg hadde jeg Fritidsgarn og strikkepinner. Når guttene skulle til å begynne sin prolog var jeg kommet i gang, men ikke langt.


Nå er det kveld og jeg er fortsatt ikke ferdig med strikkingen, men jeg har kommet et godt stykke lenger! Når arbeider måler 40 cm, om ca 9 cm, skal jeg felle av, feste tråder og vaske votter i maskinen så den tover seg. Bilde av ferdig isskrapevott blogges selvsagt når votter er 100% ferdig :)


Ønsker dere en fortsatt rolig lørdag!

lørdag 15. desember 2012

Dobbel porsjon med........

......peanøttkaker er blitt laget i kveld. Heldigvis, så oppdaget jeg før steking at jeg hadde tatt for store mengder med røre på stekebrettet FØR jeg satte kakene i ovnen til steking. Røren legges nemlig på stekebrett med t-skei og ikke spiseskei som jeg først brukte.


Hvis du gikk lyst til å bake peanøttkaker, så kommer oppskriften her:
250 g sukker
200 g smør
200 g mjøl
2 egg
2 ts bakepulver (toppa)
350 g peanøtter

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett mjøl. Ha i ett og ett egg. Tilsett bakepulver. Rør inn peanøttene. Legges på stekebrett med t-skei. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutt.


Kakene avkjøles på rist og legges i en tett boks. Jeg har brukt Norgesglass :)

torsdag 13. desember 2012

Juleklubb er alltid kjekt.....

.....med pinnekjøtt + tilbehør, dessert og pakkelek. I dag var det også overrekkelse av krabbeteppet  til Tomine. Frk. Dyre var ansvarlig for monteringen og den ble selvfølgelig utsatt og utsatt.... Teppet var ferdig montert ca 45 minutter før gjestene begynte å komme. Kan jeg si at jeg jobber best under press???

Men, se på resultatet! Se hvor flinke vi har vært! Syv venninner som broderer tre bilder hver blir et flott teppe :)


Vi håper alle sammen at Tomine får gode og avslappende stunder på teppet :)