torsdag 26. april 2012

I dag fikk jeg.....

...... hygelig post kan dere tro! Innholdet i konvolutten har jeg ventet på siden januar 2011 og trodde egentlig at avsenderen hadde glemt meg ut, men det hadde Anna slettes ikke!

Det hele begynte på Facebook mens 2011 enda var et veldig feskt år. Anna postet, på sin FB-profil, en status som lignet på denne: "Vil du ha noe hjemmelaget? Kommenter dette innlegget + + +". Selvfølgelig ville jeg ha noe hjemmelaget så jeg kommenterte statusen jeg :)

I dag kom altså noe hjemmelaget fra Anna. Og jeg ble veldig glad for gaven! Ville ikke du blitt det om du fikk dette i posten:


Nå gjelder det bare å finne ut hvilke skatter som skal få "bo" i denne :)

Tusen takk, Anna!

Frk. Dyre er tidlig oppe....

..... og hun er allerede i gang med baking. Klokken viser 07.06 og det siste brettet med blåbærcupcakes er i ovnen. Når dette brettet er ferdig så har jeg stekt 50 cupcakes!


Frosting med kremost er ferdig laget og er klar til å brukes når jeg kommer hjem fra jobb og cupcakene skal bli pyntet. Blå frosting med blåbær på toppen; det må jo bare bli bra :)

En kveld jeg kom hjem lå dette bildet å ventet på meg utenfor døren min. Det var moren min som hadde vært ute å lusket :) Jeg har saft det før i bloggen min og jeg sier det igjen: Det lønner seg å være grei med andre! Moren min skal få halvparten av cupcakes'ene i dag, hun har nemlig bursdag!


Mitt motto fra nå av er: "Love, peace & all the muffin you can eat".

Ønsker dere en flott dag!


tirsdag 24. april 2012

Helgen 5. - 7. oktober 2012....

..... kunne jeg tenkt meg å delta på Vestlandstreffet 2012. Er det flere enn meg som kunne tenke seg å delta?

I år er det Voss Quiltelag som står som arrangør av Vestlandstreffet. Denne helgen har en 13 kurs å velge i. Noen kurs er lørdag eller søndag, mens andre kurs varer både lørdag og søndag.

Du finner mer informasjon om Vestlandstreffet på Voss Quiltelag sin hjemmeside: www.vossquiltelag.com.

Påmeldingsfristen er 21. mai. Kanskje vi sees?

lørdag 21. april 2012

Ser ikke dette kakestykket godt ut?

(Bildet er lånt fra Facebooksiden til en av FB-vennene mine.)

Bildet viser et stykke firkløverkake og jeg har en slik kake til steking akkurat nå. Det er første gang jeg prøver meg på denne kaken og satser på at den er like god som den ser ut :)

I oppskriften står det at kaken hever seg stor så derfor er det nødvendig å kle springformen med bakepapir.


På bildet ser det ut som om frøken Dyre forventer at kaken skal vokse seg KJEMPEHØY, men jeg fant ut at det var best å være på den sikre siden siden kaken lages for første gang :)

Oppskriften jeg har brukt er følgende:
Bunn
•5 egg
•200 g sukker
•135 g smør 
 0,5pl kokesjokolade
•1 ss kaffe
•135 g hvetemel
•2 ts bakepulver

Fyll
•1 pk vanlijekrem
•2,5 dl sukker
•2,5 dl fløte
•2,5 dl smelta smør
•1 stor Firkløver eller Melkesjokolade

Framgangsmåte bunn:Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smør sammen med kaffe og rør i kokesjokolade til den er smeltet. Pass på at det ikke er for varmt – da klumper sjokoladen seg. Bland hvetemel og bakepulver og sikt oppi eggedosisen. Ha i smør/sjokolade blandingen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott eller kjøkkenmaskin.

Ha bakepapir i bunnen av en stor springform. Kle sidene med bakepapir – godt over toppen av formen – kaken pleier å vokse seg veldig stor. Stekes på nederste rille i ovene på 180° C i 50 minutt. Dekk kaken til med aluminiumsfolie dersom den blir veldig brun. Avkjøles i formen på rist.

Framgangsmåte fyll:Ha sukker, fløte og smør i en kasserolle og smelt det over lav temperatur til flytende – rør hele tiden.
Ha i sjokolade og rør til alt er smeltet og sukkeret har løst seg opp. Avkjøl til konsistens av mykt smør.

Del bunnen i to eller tre og ha vanlijekrem mellom lagene – ikke på toppen. Smør sjokoladekremen oppå og rundt kaken. Sett i kjøleskap til kremen har stivnet.

Kaken passer til alle anledninger. Dersom du er allergisk for nøtter eller rett og slett ikke liker nøtter kan du bruke melkesjokolade i stedet. En sjokoladekake som virkelig slår an!

Fortsatt god helg, alle sammen!

søndag 15. april 2012

Nå kan jeg vise frem.....

..... hva jeg pakket inn og sendte til Solskinnet i påskegavekalenderen. Jeg husker ikke i hvilken rekkefølge hun fikk lov å åpne pakkene, men innholdet var følgende:
               











                                 
Knappene og symerkene var i samme pakke.

Jeg håper Solskinnet ble fornøyd :)

I dag startet dagen min.....

...... tidligere enn en vanlig søndag ville startet. Frk Dyre er nemlig glad i å sove :) Men, i dag kunne jeg ikke sove bort morgenen. Jeg skulle nemlig bake cupcakes til en barnedåp. Cupcakene skulle være ferdig til klokken 12.00. Siden jeg skulle bruke en ny oppskrift så ante jeg ikke hvor mye tid jeg trengte for å bli ferdig. Derfor jeg stod opp fire timer før cupcakene skulle være klar. Jeg bakte sjokoladecupkakes etter ønske fra dåpsbarnets mor og frostingen var smørkrem. Oppskriften på cupcaken fant jeg på bloggen "Passion4baking".


Klokken 09.30 var første brettet med cupcakes ferdig stekt og klar til å tas ut av ovnen. Jeg smakte en lunket en og den var nydelig!



Jeg brukte wilton tip nr 1 til å legge frostingen. Sommerfuglen er smågodt kjøpt i løsvekt på Europris.

Jeg både håper og vet at cupcakene falt i smak hos gjestene.

søndag 8. april 2012

På Vg.no kunne en i går lese:

"Imponer frokostgjestene dine med dette spesialegget". VG hadde lagt ut en link til Ingvilds matblogg, en blogg der en kunne finne oppskrift på muffin-egg i bacon. "Hm", tenkte jeg, "dette må prøves". Så tenkt så gjort!

Jeg rakk bare å ta ett eneste bilder da jeg laget egg og bacon på denne måten nå i kveld. Jeg ventet gjester og måtte derfor forte meg. (Flere bilder finner du på Ingvilds matblogg, se link over.)


Her er et muffinsbrett kledd med baconskiver. Jeg kakket ett egg oppi hver "baconform". Ovnen ble forvarmet til 200 grader celsius og egg og bacon ble stekt på nederste rille i 20 minutter.

Dette er en lekker måte å servere egg og bacon på. Det syntes hvertfall damene som var på kveldsmat hos meg i kveld.

tirsdag 3. april 2012

Jeg må vise hva jeg fikk.....

..... av en av damene i Retrogjengen. I tillegg til å være flink med stoffer og tøy så har hun scrapbooking som hobby. (Skrives det forresten slik: "Scrapbooking"?)


Inni ligger det en Post - It blokk. Perfekt til å skrive handlelisten på :)

Flott, ikke sant?